pondělí 27. října 2008

Linz

Na nekolik hracek z hlavni souteze jsem byl zvedavy. Asi nejvic na me zapusobila Pennetta. Nejen, ze je to nadherna holka, ale momentalne predvadi i velmi dobry tenis. Hrala klidne, dokazala si pomoct servisem a zahravala i vitezne mice jak na bezicim pase. S hodne chybujici Madarkou Szavay to nemela moc tezke, vetsi boj jsem ocekaval v zapase s Cibulkovou. Jenze ani ta nemela moc narok, nepomohla ji ani podpora noveho pritele Jurgena Melzera (rakousky tenista), ktery se objevil v jeji lozi (v bile kosili).
Urcite musim zminit i pozdejsi finalistku Veru Zvonarevu. Ta poctive v Linzi trenovala, videl jsem ji se Szavay i s Dokic. Pro ni to byla i moznost pripravy na blizici se Turnaj mistryn, ktery se bude odehravat v katarskem Doha na zacatku listopadu. Fandil jsem ji na dalku i ve finale, ale tam za 51 minut podlehla hladce (26,16) nasazene jednicce Ivanovic. Tu jsem vlastne videl uplne poprve na vlastni oci. Je pokazde trochu prekvapeni to srovnani TV versus realita. Me prisla vic vysoka :-) (ma 183cm). Jeji zapas s domaci Bammer me ale moc nenadchnul. Sybille tlacena domacim publikem se snazila, ale na i tak chybujici Ivanovic nakonec nestacila. Ale postupem v turnaji se Srbka rozehrala k velmi dobrym vykonum, coz korunovala ve zminenem finale.
Trochu rozporuplne pocity jsem mel z Petrove. Sice postoupila az do ctvrtfinale, ale nejak se nedokazala prosadit po delsi usek hry. Dokazala skvele podavat, zahravat skvele mice, ale za chvili serii naprosto trivialnich chyb prijit o vybudovany naskok.
Opet se mi potvrdilo, ze Alyonu Bondarenko nemam rad. Sice ona tenis umi, ale nekdy svym chovanim dokaze rozhodit nejen sve okoli, ale finalne i samu sebe. To ukazala v deblu, kde se sestrou Katarynou prohraly s Craybas/Tanasugarn. V prvnim setu to jeste uslo, ale v prubehu druheho uz spolu skoro vubec nekomunikovaly, zapas zakoncily vlaznym podanim ruky a uprkem Alyony z kurtu. Vubec na sestru nepockala. Bylo mi Kataryny pomerne dost lito.

Žádné komentáře: