pátek 24. října 2008

Kvalifikace


Bohuzel se stalo to, s cim jsem vubec nepocital. Po kazdem dnu jsem byl hodne utahany a tak jsem nemel moc cas a ani chut neco na blog psat. Jelikoz Linz beru jako svuj domovsky WTA turnaj (zadny bliz memu domovu neni), chtel jsem psat vic, ale neda se nic delat, pokusim se alespon takto dopsat neco zpetne.
Kazdy den jsem dojizdel, tzn. cca 1,5 hodinova cesta do Linze a zpet. Ono se to zda easy, ale pokud to jedete uz popate ci poseste, je to trochu za trest. Ale financne to vyslo o dost lepe, nez si zajistit nejaky hotel tam.
Vikendove zapasy kvalifikace byly zajimave, jak jsem predpokladal. Byl jsem zvedavy na Dokic, ktere byla pro kvalifikaci udelena divoka karta. Nehrala spatne, porad razantni, ale na druhou stranu hodne chybujici. Sama rikala, ze se vratit chce, jen musi vic potrenovat s lepsimi a pristi rok bude zpet. S tim se da souhlasit. Prekvapilo me, ze na turnaji zustavala i nadale (byl jsem v Linzi do ctvrtka a ona tam byla stale), ale videl jsem ji trenovat mj. se Zvonarevou, takze jiste dobre stravena doba.
Potesil me velmi dobry vykon Bary Strycove, skoda, ze se nekvalifikovala. Dobre hrala i Tereza Hladikova (doufam, ze si tohle prectes :-) ), skoda toho backhandu. Urcite jsem rad, ze jsem videl lonskou vitezku juniorky US Open Kristinu Kucovou. Pochvaly zakoncim u dvou uspesnych kvalifikantek. Skvele hrala Petra Kvitova, ktera az ve druhem kole hlavni souteze nestacila na Marion Bartoli a pak musim uctit jednu moji oblibenkyni, Nurii Llagosteru Vives.
Naopak zklamanim pro me bylo vystoupeni Nikoly Hofmanove, uz loni jsem z ni byl trochu v rozpacich, letos to byla jeste vetsi bida. Dalsi pokarani si zaslouzi i Rezai, loni skvela, letos bidna.
Omlouvam se predem za kvalitu fotek, bohuzel osvetleni v hale moc foceni nepralo. Ale pokud bude zajem, na youtube jsem umistil nekolik kratkych videi (opet kvalita nizsi, muj fotak neni zadne megadelo). Pro vyhledani staci napsat onthewomenstour.

1 komentář:

Soustek řekl(a)...

Unavu z turanju znam take...je to holt velka sichta :-)